Han Eilander
                       video-bewerking
Als je de helpdesk voor Pinnacle nodig hebt klik dan op het onderstaande Corel logo.
Je kunt ook telefonisch de helpdesk bellen: 0800 0203700. Er is wel een grote kans dat je in het Engels te woord wordt gestaan.
Voor een overzicht van drivers voor Moviebox en Dazzle voor diverse Windows versies, klik je op onderstaand logo.
Als je een handleiding wilt downloaden, klik je na het openen op de op de rechter muisknop en kies "opslaan als"
Om bestanden van Pinnacle uit het register te verwijderen gebruik je RegDelete.Klik op de schoonmaakster
Hier kun je de gehele procedure inzien.
Klik op het logo om Studio 19, 20, 21, 22, of 23 te downloaden. Zorg wel dat je het geldige serienummer bij de hand hebt.
Pinnacle Studio 23, het programma is stabiel en ik heb nog geen bugs ontdekt zoals vorig jaar met PS 22 die een zeer hinderlijke RUN-TIME ERROR in zich had, Pinnacle heeft dit gerepareerd met de up-date in november 2018. Wel zijn er al een tweetal up-dates verschenen en de versie-aanduiding staat nu op 23.1.1.242. Om te controleren of je de laatste up-dat hebt, ga je naar het vraagteken boven de bibliotheek en dan naar "Info".
  Een aantal nieuwe mogelijkheden spreken mij zeer aan, zoals groeperen van clips en opslaan als project, maskers maken, vooringestelde LUT profielen bij kleurverbetering en transparante alfa kanalen exporteren. Ook op het gebied van audio heeft PS 23 een achttal nieuwe New Blue effecten, spreekt mij wat minder aan maar ze werken goed.
Op de pagina  Tips en Truuks komen we middels diverse instructie videos uitgebreid terug op deze nieuwe toepassingen, maar ook op de Thema avonden van HCC Apeldoorn Videobewerking zullen we hier de nodige aandacht aan besteden.
Met het uitbrengen van  PS 23 is er weer een behoorlijke stap gemaakt en is Pinnacle Studio weer een stuk volwassener geworden,  zeker als je de vergelijking maakt met PS 21 en 22. Mijns inziens rechtvaardigen de nieuwe mogelijkheden in PS 23 de aanschaf van deze release. .
Klik hier om naar de informatie over de
Workshop van
8 april te gaan